Teamleider Pers/PR - FNV

FNV behartigt de belangen van ruim 1 miljoen werkende- en niet-werkende leden. Wij zijn de grootste vakbond in Nederland voor alle sectoren met een stevige ambitie om op het gebied van arbeid en inkomen de stem te vertolken van werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden. Dat doen we in de politiek, nationaal en internationaal in de sector, in de bedrijven en regionaal/lokaal.

FNV zoekt, voor 35 uur per week, voor de afdeling Marketing & Communicatie (standplaats Utrecht) een

Teamleider Pers/PR


Wat ga je doen?
 • Het positief beïnvloeden van het FNV imago en profileren van de organisatie en haar (collectieve en individuele) belangenbehartiging via de onbetaalde (social) media. De teamleider Pers/PR is verantwoordelijk voor de PR- en Persvoorlichtingsstrategie en voor het ontwikkelen en doen uitvoeren van het PR- en Persvoorlichtingsbeleid.
 • Geeft leiding aan de uitvoering van proactieve PR- en Persvoorlichtingsactiviteiten, coördineert, stimuleert andere communicatie-activiteiten en draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en bedrijfsmatigheid ervan.
 • Een essentiële bijdrage leveren aan de juiste positionering en positief imago van de FNV en haar sectoren op lokaal-, nationaal- en/of internationaal niveau door optimaal gebruik te maken van alle vormen van onbetaalde media. Daarbij worden standpunten en opinies van de FNV naar buiten gebracht, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de inzet van nieuwe directe kanalen.
 • Signaleert trends en ontwikkelingen in het medialandschap, de sectoren en de doelgroepen en vertaalt deze naar mogelijkheden voor het positief beïnvloeden van de publieke- en politieke opinie.
 • De Teamleider Pers/PR geeft hiërarchisch leiding aan 12 medewerkers, daarvan ondersteunen 4 woordvoerders het bestuur en 7 persvoorlichters de sectoren. Je maakt deel uit van het managementteam van de afdeling Communicatie, samen met de teamleiders Communicatie, Redactie en Marketing.
 • Bewaakt en stimuleert de samenwerking in het team, coacht teamleden, en draagt bij aan samenhang en samenwerking met andere teams.

Wij vragen
Je beschikt over een HBO+/academisch werk- en denkniveau, met een relevante opleiding op gebied van Journalistiek, Communicatie, PR en Nieuwe Media. Je hebt ruime en relevante leidinggevende ervaring aan PR- en persprofessionals. Je volgt de ontwikkelingen in de mediawereld en hebt je eigen netwerk. Je hebt een goede politieke antenne. Je bezit voldoende kennis van de arbeidsmarkt en voelt je op je gemak in een afwisselende omgeving. Je bent analytisch sterk en weet snel te schakelen tussen uiteenlopende werkzaamheden en diverse geledingen binnen de FNV; als het nodig is schakel je snel met het bestuur. In een hectische omgeving blijf je stressbestendig en kordaat, met een open oog voor nieuwe kansen en ontwikkelingen. Je draait piketdiensten. Je hebt belangstelling voor- en affiniteit met belangenbehartiging en non-profitorganisaties, waarbij je interesse uitgaat naar het werkterrein van de vakbeweging.

Wij bieden
 • In eerste instantie bieden wij een jaarcontract op basis van een 35-urige werkweek.
 • een bruto maandsalaris van minimaal €3.694,80 tot maximaal €5.232,43 (schaal 14 Cao FNV-Organisaties) op basis van een 35-urige werkweek;
 • Een prima salaris in schaal 14 van de Cao FNV-Organisaties
 • een moderne werkplek in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om thuis te werken en ontvang je een laptop en mobiele telefoon.
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantietoeslag van 8,33%, een eindejaarsuitkering van 8,33% en aandacht voor scholing/loopbaanontwikkeling.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie neem contact op met Ingrid Folkeringa, Manager Communicatie & Marketing, telefoonnummer 06-53578258 of via e-mail ingrid.folkeringa@fnv.nl.

Reageren
Stuur jouw reactie uiterlijk 10 december a.s. naar solliciteren@fnv.nl onder vermelding van vacaturenummer 129-2017.

De gesprekken worden gepland op donderdagmiddag 14 december in de middag (1e ronde) op woensdagochtend 20 december (2e ronde).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.0Deel deze vacature op
fnv.jpg
Vacature samenvatting
Locatie
Utrecht
Datum
28-11-2017
Categorie
Communicatie
Uren per week
32 - 40 uur
Dienstverband
Uitzenden/Tijdelijk