Freelance correspondent India - NOS

De afdeling

Als multimediaal correspondent heb je een sterk nieuwsgevoel en maak je zelfstandig nieuwsverslagen en reportages voor radio, tv, online en social media over actuele onderwerpen en gebeurtenissen in India en aangrenzende landen. Daarnaast voer je voor televisie en radio (live) gesprekken over de gebeurtenissen in de regio en informeer je daarmee een breed publiek. De verhalen maak je in samenspraak met de redactie Buitenland in Hilversum.

We zoeken

De ideale kandidaat:

  • Heeft gebleken ervaring met het maken van tv, radio en online reportages;
  • Beschikt over een grondige kennis van de politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio;
  • Is analytisch sterk en kan op een verhalende manier bijdragen produceren voor online, tv en radio;
  • Heeft een sterk nieuwsgevoel en kan uitstekend onderwerpen vertalen naar de Nederlandse belevingswereld, heeft een creatieve instelling en denkt actief mee over variaties in aanpak en invalshoeken;
  • Is ondernemend en vernieuwend, met name voor online en de ondersteuning van verhalen in graphics en andere vertelvormen;
  • Is stressbestendig en kan werken onder grote tijdsdruk.


Het nieuws gaat altijd door en dat betekent ook dat je een flexibele werkmentaliteit hebt. Je hebt als freelancer naast de NOS ook andere opdrachtgevers waar je geregeld voor werkt. Voor deze klus is het vereist dat je in India woont of bereid bent om in het najaar van 2017 daarheen te verhuizen. Je werkt verder met de technische middelen die de NOS inzet. Kortom: een enorme uitdaging bij de grootste nieuwsorganisatie van Nederland, de NOS.

We bieden

  • Een betaling per bijdrage voor tv, radio en online op basis van de bestaande freelance-regeling en tarieven van de NOS. Er geldt geen afnamegarantie.
  • Een freelance-relatie vanaf 1 oktober 2017 voor een periode van 3 tot 5 jaar.

Reageren

Heb je interesse in deze vacature en herken jij je in het profiel van de ideale kandidaat? Solliciteer dan via de rode sollicitatieknop. Dit kan tot en met donderdag 17 augustus 2017. Alleen reacties die via www.werkenbijdenos.nl binnenkomen, worden in behandeling genomen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Bootsma, plaatsvervangend chef Buitenland (Esther.Bootsma@nos.nl / 06-30780330).

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 28 augustus 2017.


Deel deze vacature op
Vacature samenvatting
Locatie
Hilversum
Datum
27-07-2017
Categorie
RTV/Audiovisueel
Dienstverband
Vast