Campagne manager Online Marketing & Performance - Sanoma

De afdeling 
Consumer Income creëert voor alle mediamerken binnen Sanoma en SBS winstgevende B-to-C verkoopacties. Hierbij moet je denken aan producten als tickets, FMCG pakketten, fashion & beauty-producten en elektronica. Daarnaast exploiteert Consumer Income de succesvolle online platformen Theaterclub.nl en tjox.nl.

De functie 
Als Campagne Manager Online Marketing & Performance heb je twee petten op.

Aan de ene kant ligt de focus op het van A t/m Z managen van (programmatic) display campagnes, die worden ingezet ter ondersteuning van onze verkoopacties. Je beheert het budget en stuurt op ROI. In de setup ben je verantwoordelijk voor het pixel plan en voor het klaarzetten van de campagne in alle systemen. Tijdens de campagne weet je aan welke knoppen je moet draaien om er het maximale uit te halen en aan het einde van de campagne lever je een eindevaluatie op.

Aan de andere kant ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van (online) marketing- en sales-data en voor de verwerking en interpretatie ervan. Mede op basis van jouw bevindingen wordt de koers bepaald: je levert heldere managementrapportages met waardevolle aanbevelingen, maakt diepgaande analyses m.b.t. traffic en bezoekersgedrag, conversie en ROI. Daarnaast zorg je ervoor dat campagnes meetbaar zijn en begrijp je als geen ander hoe conversiepixels en UTM codes werken. Je signaleert kansen en bedreigingen en kunt dit vertalen naar helder, concreet advies en adequate acties. Je stimuleert het gebruik van KPI rapportages en ondersteunt je directe collega’s bij de inrichting en monitoring van nieuwe en lopende campagnes.

Je wordt onderdeel van het Marketing team van Consumer Income, bestaande uit een database marketeer, een e-mail marketeer en een social media marketeer, aangestuurd door de Team Lead Marketing. Je schakelt met interne afdelingen zoals het Online Performance team, het Campagne Management team en het Big Data team, maar ook met externe partijen zoals klanten en ticketing service providers. 

Het profiel 

  • HBO/WO denk- en werkniveau
  • 3 tot 5 jaar ervaring als analist, RTB buyer, campagne manager of andere soortgelijke functie, in een commerciële omgeving. E-commerce ervaring is een pré
  • Je hebt kennis van online marketing (SEA, SEO, Social, Display, video, e-mail), performance marketing, webstatistieken. Ervaring met de DSP AppNexus is een pré
  • Je weet wat er voor nodig is om de ROI van marketing campagnes te verhogen
  • Je hebt ervaring met het opstellen van heldere managementrapportages
  • Je bent nauwkeurig, gestructureerd en beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen
  • Creatief, zelfstandig, flexibel en stressbestendig, teamplayer, commercieel, proactief, resultaat- en marktgericht.

Sanoma|SBS biedt 
Bij Sanoma|SBS kun jij als online marketeer het beste uit jezelf kunt halen. Als grootste online publisher van Nederland (na Facebook en Google) kun je beschikken over enorme hoeveelheden data en werk je met de beste tools die er zijn.

Interesse? 
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan zien we jouw CV en motivatie graag tegemoet.  Mail naar: frank.geusebroek@sanoma.com  Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Frank Geusebroek, 06-22085352.

Over Sanoma
Sanoma is het mediabedrijf met het meest toonaangevende portfolio in Nederland en is in 2017 uitgeroepen tot de beste media-exploitant van Nederland.

Met onze sterke merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Kieskeurig, Libelle, LINDA., Margriet, NU.nl, , SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, VTwonen en Veronica Magazine

Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een aantal Europese landen.  sanoma.nl

 

twitter@SanomaNL  linkedIn.com/company/SanomaNL  slideshare.net/SanomaNL


Deel deze vacature op
Vacature samenvatting
Locatie
Hoofddorp
Datum
24-07-2017
Categorie
Online
Uren per week
32 - 40 uur
Dienstverband
Vast